DOMÁCÍ GRANOLA/MUESLI

obrázek

Nevíte co ráno snídat? Já v tom mám jasno. Buď moje oblíbená ovesné kaše nebo jogurt s domácím musli/granolou. Že to zní složitě? Neblázněte. Až si recept přečtete, kupované musli už ani nebudete chtít. A v čem je to od těch z obchodů lepší?

– žádné umělé cukry

– přísady podle vás

– a co je domácí, je přeci vždy lepší 😉

Co na takové musli budete potřebovat:

-ovesné vločky (obyč Emco např.)

-med (na spojení)

-oříšky podle vašeho výběru

-semínka podle vašeho výběru (já tam dávám chia a lněná semínka)

-skořice, hodně skořice. Protože se skořicí je všechno lepší. No dobře, možná ne všechno.

Postup:

– Nakrájejte/nasekejte si oříšky.

– Do velké misky vysypte ovesné vločky.

– Přidejte nasekané oříšky, semínka a skořici.

– Postupně přidávejte med a promíchávejte, dokud se nevytvoří lehce lepkavá hmota.

– Musli vysypte na plech s pečícím papírem.

– Šoupněte do trouby na přibližně 10 minut. Pozor ať se nespálí! Já s tím pořád bojuju. 

A jak poznáte, že je musli hotové? Kuchyň začne krásně vonět (pokud jste ho teda nespálili…)

Tak dobrou chuť a nezapomeňte, že snídaně je základ dne!

Děláte si taky musli sami doma? Pokud ne, recept vyzkoušejte a dejte nám vědět, jak vám chutná. Pokud ano, podělte se se mnou o vaše recepty.

Mějte se krásně!
H.

IMG_2482 IMG_2486 IMG_2488 IMG_2490 IMG_2491 IMG_2492 IMG_2493 IMG_2495

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s